FUTSAL LOPTA MIMAS

  • Najprodavanija Select lopta za futsal dugi niz godina zahvaljujući savršeno konstruisanom prelazu između pločica što ga čini optimalno okruglim i lakim za kontrolu.
  • Novi, šareni dizajn za poboljšanu vidljivost i brže reakcije igrača.
  • Izdržljiva PU površina za povećanu brzinu i dugotrajne performanse.
  • Posebno razvijena mehur od butila unutra sa pouzdanim odbijanjem za laku kontrolu futsal.
  • Lopta je ručno šivena.
  • FIFA Basic ODOBRENA.
  • Veličina fudbalske lopte: 62-64 cm. Težina: 400-440 g.

5,500.00 RSD

Popust na količinu

KoličinaCena% Popust
2 5,000.00 RSD 9%
3 4,700.00 RSD 15%
4+ 3,900.00 RSD 29.00%

Derby sport Select proizvodi

FUTSAL LOPTA MIMAS

Futsal lopta Mimas iz SELECT-a zasnovana je na revoluciji iz 1962. godine, kada je naš osnivač, Eigil Nielsen, izumeo loptu od 32 panela. Najvažnija želja je bila da se stvori najpouzdanija lopta sa najpredvidljivijim, ravnim letom i odbijanjem ni previsoko ni prenisko.
Bilo je nemoguće napraviti savršeno okruglu loptu sa samo 18 panela, što je bila standardna konstrukcija lopte u prošlosti. Sa 32 panela – 20 šestouglova i 12 petouglova – SELECT je uspeo da stvori najokrugliju loptu ikada viđenu.

Kasnije je grupa američkih naučnika dobila Nobelovu nagradu za otkriće da se molekuli ugljenika sa posebnim zračenjem organizuju kao potpuna okrugla lopta – nešto što je Eigil Nilsen već otkrio i realizovao u svom fudbalu sa 32 panela, zbog čega je reinvencija nazvana „fudbalski molekul“.

Futsal lopta Mimas je lopta sa optimalnom zaobljenošću je neophodna da bi se dobila pouzdana aerodinamika – pravi let i kontrolisan odskok. Klasična konstrukcija lopte sa 32 panela znači da lopta nailazi na otpor u kasnijoj tački svoje putanje kroz vazduh, čime zadržava stabilnu, veliku brzinu tokom dužeg vremenskog perioda. Ovo obezbeđuje stabilan i predvidljiviji let.
Futsal Mimas i sve ostale naše lopte danas su i dalje zasnovane na originalnom izumu Eigila Nielsena za konstrukciju kugle od 32 panela, jer nikada ne pravimo kompromise u pogledu kvaliteta, mogućnosti igranja ili izdržljivosti.

Futsal lopta Mimas lopte za mali fudbal imaju smanjen i pouzdan odskok prema zvaničnim pravilima futsala, što ih čini lakim za kontrolu.
Profesionalne futsal lopte preferiraju brojne profesionalne lige, timovi i igrači širom sveta.

Select sport white logo

Boja

,

Veličina lopte

Veličina lopte 4